3 Ocak 2013 Perşembe

YEMEYE MUHTAÇ



   Dün akşam arkadaşımla bir alışveriş merkezine gittik.İşimizi hallettikden sonra yemek yemeye karar verdik.mc donals oturduk. Yemek yerken bir kişi ilgimi çekti göz ucuyla baktım çok üzüldüm arkadaşım fark etmemişti fakat bu konularda benden daha hassastır.Onada gösterdim ne düşündüğünü sordum senin düşündüğünü dedi. Çünkü insanların beğenmeyip masada bırakılan yemekleri yiyordu. 1 paket yediğimizden yaptırdık ikimizinde düşüncesi alırmı ne tepki verir diye birbirimize soruyorduk.Arkadaşıma sen ver dedim vermeye gidince almamış o zaman başka bir masada sandalyeye bırak dedim alıp almayacağını takip ettik.Orada görevlilerden bir kişiyle konuşuyordu daha sonra görmedik .Merak ettiğimiz için görevli kişi ile konuştuk.İhtiyaç sahibiymiş aileside varmış.Dilenci değildi dilenci olsaydı bizden isterdi ve bizim verdiğimiz paketi alırdı.

Allaha şükürler olsunki annem va babam çok zor günlerimiz dahi olsada bizleri bir dilim ekmeğe bir tabak sıcak çorbaya ve yemeye  hiç bir zaman muhtaç etmediler.Allah babamın mekanı cennet etsin.
Sabah erkenden arkadaşımı aradım konuştuk akşamki olaydan çok etkilendiğimi etkisinde kaldığımı söyledim bana sen ordamısın dedi .Bu olaydan çok etkilendiği için konuyu kapatmaya çalıştı.

Allahım bu soğuk günlerde dışarıda yaşayanların yardımcısı ol yarabbim.

Bilsemde insanın kendi gözleriyle görmesi bir başka oluyor.

   ALLAHım sen bizleri başkalarına ve bir dilim ekmeğe muhtaç eyleme yarabbim.

2 yorum:

  1. Allah sizden razı olsun. Bence bir çok yemek lokantalarında askıya yemek bırakılmalı yani ihtiyaç sahipleri utanmadan sıkılmadan ordan alıp gitmeli Rabbim tüm muhtaçlara yardım etsin...

    YanıtlaSil
  2. Allah herkesden razı olsun biz sadece yapmamız gerekeni yaptık.

    YanıtlaSil