AŞUREMALZEMELERİ
1: 1 KİLO BUĞDAY
2: YARIM KİLO NOHUT
3: YARIM KİLO FASULYE
4: 3 ORTA BOY ELMA
5: 1 PAKETÜZÜM
6: 1 PAKET KAYISI
7: 1-1BUÇUK KİLO SÜT
8: 1PAKET İNCİR
9: 1,50 TATLI KAŞIĞI TUZ
10: 600gr 1KİLO ARASI ŞEKER
11: SU
ÜSTÜ İÇİN
1: TARÇIN
2: KUŞ ÜZÜMÜ
3: FINDIK
4: FISTIK
5: NAR
6:CEVİZ
YAPILIŞI
NOHUT , FASULYE,BUĞDAY AYRI AYRI HAŞLANIR ÇIKAN KABUKLARI ALINIR.BÜYÜK BİR TENCEREYE SU KOYULUR KAYNARKEN NOHUT ,FASULYE , BUĞDAY İLAVE EDİLİR KAYNATILIR.ŞEKER KOYULUR .TUZ VE SÜT İLAVE OLUR.SÜT BEYAZLIK VE TAT VERİR.ELMALARIN KABUKLARI SOYULUR KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRANARAK İLAVE OLUNUR. KAYISI KÜÇÜK PARÇALARA DOĞRANIR PİŞİNCE İÇİNDE KOCAMAN AĞZINIZA GELMESİN.ÜZÜMÜNE İÇİNE ATIN PİŞİRİN.İNCİRLERİ KÜÇÜK PARÇALARA BÖLEREK İLAVE EDİN VE ÇOK AZ PİŞİRİN İNCİR DAĞILMASIN .SICAK ŞEKİLDE KASELERE KOYUN.ÜSTÜ İÇİN OLAN MALZEMELER İLE SÜSLEYİN
NOT :DAĞITILAN AŞURELER İÇİN ALİMÜNYUM FOLYO KASELER ÇOK İŞE YARIYOR TAVSİYE EDERİM.DAHA SONRA KASE VE TABAKLARI TOPLAMAK GEREKMİYOR.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder